Inc Architecture & Design Gives an Equinox Gym the Loft Treatment in Brooklyn

Inc Architecture & Design laid floorboards of engineered white oak in the group fitness studio at an Equinox gym in Brooklyn, New York. Photography by Eric Laignel.

View resources

Big Ass Fans: Fans

GGI: Mirror

AC Window and Door: Storefront System

In the entry, a leather-cushioned cast-concrete bench is tucked beneath the staircase. Photography by Eric Laignel.

Upstairs, the reception desk is fronted by granite and backdropped by end-grain Douglas fir blocks. Photography by Eric Laignel.

A wall in the men’s locker room combines ceramic tile and Venetian plaster. Photography by Eric Laignel.

View resources

GGI: Mirror

AC Window and Door: Custom Shower Doors

Design & Direct Source: Wall Tile

Elite Lighting Company: Recessed Ceiling Fixtures

The stair’s treads and handrails are reclaimed white oak. Photography by Eric Laignel.

Supports for the stair are blackened steel. Photography by Eric Laignel.

Glass sconces enliven the entry. Photography by Eric Laignel.

View resources

A stone mosaic accents the lounge. Photography by Eric Laignel.

View resources

Tribeca Stone: Wall Tile

Signage in laser-cut steel identifies locker rooms. Photography by Eric Laignel.

The main circulation path is waterproof cementitious epoxy, hand-troweled. Photography by Eric Laignel.

View resources

AC Window and Door: Storefront System

In one of the four sales offices, the latex wall covering is printed with an artwork by Doug Glovaski. Photography by Eric Laignel.

View resources

AC Window and Door: Storefront System

Area Environments: Wall Covering

Shower doors in the men’s locker room have powder-coated aluminum pulls. Photography by Eric Laignel.

View resources

C.R. Laurence Co.: Shower Door Hardware 

Lockers surround a custom stained-oak bench. Photography by Eric Laignel.

View resources

Hollman: Lockers

Bikes in the cycling studio face a projection wall. Photography by Eric Laignel.

View resources

Axis Lighting: Linear Fixtures

Armstrong: Ceiling Tile

Originally designed for Inc’s own office, custom linear fixtures in reclaimed pine cross the stretching area. Photography by Eric Laignel.

Back to Article

Back to article